top of page
  • Writer's pictureAnna Willems

Fantaseren tijdens werk: een must

Kinderen & kunstenaars fantaseren erop los, maar gebruiken we die superkracht op de werkvloer nog wel voldoende? Efficiëntie en routines laten vaak weinig ruimte voor nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en fantasie en dat is zonde!

Verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid helpen ons veranderingen te signaleren, vragen te stellen over de tijdgeest en mogelijkheden te zien om vooruit te komen.


Meer leren over fantasie op de werkvloer? 3 leestips!1. Lees het boek: 'The Imagination Machine: How to Spark New Ideas and Create Your Company's Future'


Dit boek is een gids waarin je alles leert over hoe je, je verbeelding kan laten spreken om zo krachtige nieuwe manieren te vinden om te slagen. We hebben nu meer dan ooit verbeeldingskracht nodig - om nieuwe kansen te vinden, onze bedrijven te heroverwegen en wegen naar groei te ontdekken. Toch hebben te veel bedrijven hun verbeeldingsvermogen verloren. Wat is dit mysterieuze vermogen? Hoe werkt verbeelding? En hoe kunnen organisaties het levend houden en op een systematische manier benutten? The Imagination Machine' geeft antwoord op deze vragen en meer. Martin Reeves van het Henderson Institute van Boston Consulting Group en Jack Fuller, een expert in neurowetenschappen, bieden een fascinerende kijk op de kracht van verbeelding. Klik hier om het e-book The Imagination Machine te kopen.
2. Artikel over de waarde van Fantasie in het FD.


En fantastisch artikel over de kracht van fantasie op de werkvloer en tips om he weer aan te zetten:


"Iets voor je zien wat (nog) niet bestaat. Volgens experts is het straks nog een van de weinige vaardigheden die mensen voorhebben op computers. En juist dat talent zetten we op ons werk veel te weinig in.?" Lees hier het volledige artikel:


3. Gratis E-book The future is curious: 10 tips om jouw CQ (nieuwsgierige intelligentie) te vergroten.


'The Future is curious' is een e-book uit eigen koker. The Curious School is op dagelijkse basis bezig nieuwsgierigheid op de werkvloer te activeren en te vergroten. Download het gratis E-book hier en ontvang 10 tips en challenges om jouw nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht weer aan te zetten. Train jouw CQ (curiosity quotient) oftewel de nieuwsgierige intelligentie, want je toekomst hangt ervan af.
44 views0 comments
bottom of page